Hem » Hälsa & kosttillskott » Trikem Human MSM 500 ml

Trikem Human MSM 500 ml

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
108,00 SEK

Beskrivning

TRIKEM Human MSM
Smakligt tillskott med en av de viktigaste mineralerna

MSM är en naturlig svavelförening för mer än 150 olika processer i kroppen. Kretsloppet för MSM utgår från havet där en gas frigörs som i atmosfären omvandlas till MSM (DMSO2) och återförs via regnvatten. MSM tas upp i de grödor som konsumeras av djur och människor.

Svavel behövs i kroppen för bindväv, ledfunktion, enzymer, hormoner och immunförsvar. Det gör cellernas membran elastiska och medverkar i cellens utbyte av näringsämnen och slaggprodukter.
MSM levererar viktiga svavelbyggstenar för bildandet av aminosyran Metionin som behövs för signalsubstanser som Dopamin och Endorfiner. Metionin medverkar bl.a i aminosyrorna Cystein - en stark antioxidant, Taurin - som binder gifter, Cystin och Kreatin.
Svavel är del av immunoglobin, insulin - som reglerar upptaget av glukos hos cellerna, vitamin B1 och Biotin - som reglerar metabolismen av kolhydrater, samt flera aminosyror. Det hjälper även till att syresätta kroppen och öka energinivån.

TRIKEM Human MSM är ett praktiskt svaveltillskott smaksatt med svart vinbär som neutraliserar den beska smak som svavelprodukter är förknippad med.

Störst risk för MSM-brist har man som yngre idrottare eller aktiv motionär samt från 40 års åldern då produktionen av kroppsegna ämnen minskar. Brister beror alltid på förhållandet mellan tillgång och behov. Därför är det alltid kosthållning, livsföring, aktivitet och ålder som avgör när vi behöver komplettera naturens tillgång.

Eftersom MSM är delaktig i kroppens grundläggande processer, kan en brist få omfattande konsekvenser. Vid näringsämnesbrist prioriteras livsuppehållande processer, medan de för stunden mindre vitala sätts på ”sparlåga”. Därför kan symtomen på MSM-brist variera och effekten av ett tillskott blir individuellt.

Med alla indikationer på hur MSM-tillskott kan påverka hälsan, kan man få uppfattningen att detta är ett mirakelmedel. MSM är dock ur kroppens synvinkel inget annat än ett av våra viktigaste näringsämne och självklart kan då en brist vara lika allvarlig som t.ex vätskebrist, näringsbrist eller vitaminbrister.

Dosering
10-40 ml / dag
Börja med låg dos och öka gradvis under en vecka.


INNEHÅLL per 10 ml
Vatten
Iinvertsocker
MSM 1 g
Glycerin(E422)
Natriumbensoat(E211)
Xantangummi
Naturlig arom
Färg

 

Läs mer

Specifikationer

Artnr: Trikem Human MSM 500
Lagerstatus: I lager

Omdöme

Lämna ett omdöme

tThB
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om