Hem » Häst » Foder o Tillskott » Vimital Focus 600 g

Vimital Focus 600 g

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
359,00 SEK

Beskrivning

För en lugn, stabil och mer fokuserad häst

VIMITAL Fokus är ett kompletteringsfoder som tillför ämnen hästen behöver för att hantera stress och behålla koncentrationen, t.ex vid inlärning, träning, tävling eller transport.
Innehåller de beprövat nervstabiliserande ämnena Thiamin (B1), Tryptofan och Magnesium. Tillsats av Jästkultur stimulerar tarmens mikroflora och förbättrar upptaget av näringsämnen.

I en stressituation frigörs ämnen som triggar hästens reaktion. Det är en medfödd reflex som ska skydda hästen vid plötslig fara så att den reagerar snabbt, utan att värdera situationen. De triggande ämnena måste sedan neutraliseras av andra ämnen i kroppen. Thiamin, Tryptofan och Magnesium ingår alla i den stabiliserande processen. Har hästen brist på dessa ”motmedel” så har den inte heller någon möjlighet att balansera sin reaktion och blir svår att hantera eller tappar fokus.

VIMITAL Fokus kompletterar den brist på naturliga näringsämnen som finns hos många hästar med stressymtom eller dåligt temperament.

Ges till hästar som överreagerar på stressituationer, har svårt att avreagera eller varvar upp sig mentalt vid träning, tävling eller ovana situationer.

Alla Trikems ryttare och kuskar använder VIMITAL Fokus, både till unghästar för större säkerhet och till de etablerade tävlingshästarna för bättre fokus på ryttarens inverkan.

Dosering
30 ml/dag (ca 25 g) till stor häst (550 kg) i foder.
Dubbel dos de första 5 dagarna eller inför förväntad stressituation.

Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

INNEHÅLL per 30ml:
Tryptofan 3000 mg
Thiamin (B1) 500 mg
Magnesium 3000 mg
Jästkultur 6000 mg

Dextros
HÅLLBARHET
24 mån. Se bäst före datum

FÖRVARING
Förvaras torrt, svalt och väl försluten.

Registrerad hos Jordbruksverket.
Innehåller inga dopingsubstanser.

 

Läs mer

Specifikationer

Artnr: Vimital Focus 600
Lagerstatus: I lager

Omdöme

Lämna ett omdöme

xsD3
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om