Hem » Häst » Foder o Tillskott » Vimital Glukosamin 1000 g

Vimital Glukosamin 1000 g

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
498,00 SEK

Beskrivning

Med lättupptagligt glukosaminsulfat

En naturlig produkt, framställd av skaldjur, med extra hög upptagningsförmåga. Glukosamin ingår naturligt i kroppen och deltar i bildandet av ledbrosk. Tillsatsen av Mangan främjar uppbyggandet (nybildandet) av brosk.
Vimital Glukosamin tas lätt upp i mag- / tarmkanalen då den föreligger som glukosaminsulfat. Sulfaten tillför svavel, vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad. Andra typer av glukosamin är mer svårlösliga och kan därför ha sämre upptagningsförmåga hos hästar.

Glukosamin är ett kroppseget ämne som finns i tex, brosk, senor och ligament. Stärker leder hos hästar i träning och motverkar stelhet. Med stigande ålder minskar kroppens egen förmåga att tillverka glukosamin, vilket kan vara en orsak till att äldre hästar lider av stela leder.

Glukosamin är förmodligen det mest beprövade ledtillskottet och många hästägare har upplevt betydande rörelseförbättring på äldre hästar.

Idag vet vi att Glukosamin endast är en av flera nödvändiga byggstenar och vi rekommenderar att man överväger att istället använda VIMITAL Form, som är ett mer komplett tillskott samt VIMITAL Hyaluron 100, som förbättrar ledvätskans smörjande funktion för att förebygga slitage på lederna.

Med VIMITAL Glukosamin får man något lägre kostnad än med kombinationen VIMITAL Form och VIMITAL Hyaluron 100 som enligt vår erfarenhet ger långsiktigt bättre resultat.

Tävlingskarens för häst: 96 tim.
Dosering
30 ml/dag (20g) till stor häst (550 kg) i foder fördelat på minst 2 givor. Räcker i 50 dagar per kg produkt. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

INNEHÅLL per 30ml
Glucosaminsulfat - KCL 9 g
Mangan (kelaterad) 20 mg

Dextros

HÅLLBARHET
24 mån. Se bäst före datum

FÖRVARING
Förvaras torrt, svalt och väl försluten.

Registrerad hos Jordbruksverket.
Innehåller inga dopingsubstanser

Läs mer

Specifikationer

Artnr: Vimital Glukosamin 1000
Lagerstatus: I lager

Omdöme

Lämna ett omdöme

kDCuwY
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om