Hem » Häst » Foder o Tillskott » Vimital Harmoni Pro 10 st

Vimital Harmoni Pro 10 st

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
299,00 SEK

Beskrivning

Bakteriekultur som återställer tarmens balans

Harmoni Pro innehåller extremt hög koncentration av nyttiga bakterier och prebiotisk fiber som snabbt återställer balansen i tarmens mikroflora. Bakterierna etablerar sig direkt och sänker snabbt tarmens pH-värde, vilket motverkar etableringen av toxiska bakterier och skapar en sund tarmflora.

Bakterierna i Harmoni Pro skyddas på vägen genom magsäcken av en unik kapsling som löses upp i tarmen. Större mängd bakterier når tarmen oskadda och aktiveras samtidigt, vilket ger Harmoni Pro dess snabba effekt. Den prebiotiska fibern bryts ner av baketierna och fungerar både som dess näringskälla och har gynnsam effekt i tarmfloran.

Rekommenderas även till föl med avföringsproblem.

Förpackningen innehåller 10 dospåsar (sachetter).

Dålig avföring är en allvarlig symtom för bl.a vätskebalansen, men det är också ett tydligt tecken på att tarmens funktion är kraftigt nedsatt vilket påverkar nedbrytningen av födan, produktionen av kroppsegna ämnen, upptaget av näringsämnen och i förlängningen hela kroppens metabolism.

Harmoni Pro har visat ge snabb effekt och hjälper till att återställa normal tarmkultur. Fungerar också utmärkt på hästar med nervösa besvär inför tävling och transporter.

Harmoni Pro rekommenderas för kortvarig och akut behandling. Därefter bör man stödja hästens återhämtning med VIMITAL Harmoni.

TIPS!
Om hästen får hösilage kan man vid besvärliga diarrer prova med att ge hö och halm som grovfoder.
Dosering
2 dospåsar morgon och kväll i foder.
Har inga tecken på förbättring märkts inom 48 timmar bör man omgående uppsöka veterinär.
Vid tecken på förbättring fortsätter man med samma dosering tills avföringen är normal och därefter kan man vid behov ge 1 dospåse morgon och kväll i ytterligare 5 dagar. Normalt ska behandlingen inte behöva pågå mer än en vecka.

Rekommenderas att därefter ge t.ex VIMITAL Harmoni (jästkultur) under en längre period för att ytterligare stärka tarmfloran.

Förebyggande ges 1-2 dospåsar morgon och kväll 2 dagar innan t.ex tävling eller transport och 1 dospåse/dag under meeting.

INNEHÅLL per dos
Nyttiga bakterier 10 exp 8 st
Inulin 10 g

HÅLLBARHET
24 mån. Se bäst före datum

FÖRVARING
Förvaras torrt och svalt.

Registrerad hos Jordbruksverket.
Innehåller inga dopingsubstanser

Läs mer

Specifikationer

Artnr: Vimital Harmoni Pro 10
Lagerstatus: I lager

Omdöme

Lämna ett omdöme

psPh
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om