Hem » Häst » Foder o Tillskott » Vimital Joint Rebuild 4000 g

Vimital Joint Rebuild 4000 g

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
2239,00 SEK

Beskrivning

Ledtillskott med Glukosamin + Chondroitin + MSM

Vimital Joint Rebuild är ett väl sammansatt kvalitetstillskott med de viktigaste byggstenarna för rehabilitering av stela leder. Har vid försök visat goda resultat med förbättrad rörlighet hos slitna hästar.

Glucosamin - medverkar vid återskapandet av ledbrosk och är välkänt för sina positiva effekter på hästar med slitna leder. Glucosamin tas lätt upp i mag- och tarmkanalen då den föreligger som glucosaminsulfat. Sulfaten tillför svavel vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad.

Chondroitinsulfat - förstärker glukosaminens verkan och hjälper till att förhindra nedbrytning av ledbrosket vid skada eller ökad belastning.

MSM - medverkar vid cellbyggnad i hela kroppen. Detta genom att förbättra cellens möjlighet till utbyte med blodet av näring, syre och avfallsprodukter.

Vimital Joint Rebuild är samma produkt som tidigare Form.

Rekommenderas till yngre hästar efter hårdare tävlings- och träningsperioder samt till äldre hästar med begynnande ledstelhet p.g.a att de producerar mindre mängd kroppsegna ämnen.

VIMITAL Joint Rebuild ges normalt som ett extra tillskott under en ”behandlingsperiod” på 2-4 veckor, beroende på hästens ålder och status.

Vi rekommenderar att man samtidigt påbörjar dagligt tillskott av VIMITAL Hyaluron 100. När Joint Rebuild är slut (efter 14 eller 28 dagar) fortsätter man med endast Hyaluron för att förebyggande ge ledvätskan bästa möjlighet att smörja lederna och minska slitaget.

Om den äldre hästen uppvisar ökad stelhet efter avslutad kur, kan Joint Rebuild ges som underhållande tillskott i 1/3 dos. Bestående direkt hälta ska alltid undersökas av veterinär!

Tänk på att det bästa skyddet för lederna är vältränade och smidiga muskler! Kontrollera MSM tillgången i din foderstat. Läs mer under VIMITAL MSM.

Tävlingskarens för häst: 96 tim.
Dosering
60 ml/dag till stor häst (550 kg) i foder fördelat på minst 2 givor. Räcker till en rehabiliteringsperiod i 14 dagar per förpackning.
Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

INNEHÅLL per 60ml
Glucosaminsulfat - KCL 7,5 g
MSM (kelaterad) 20 g
Chonroitinsulfat 3,75 g
Mangan 20 mg

Dextros

HÅLLBARHET
24 mån. Se bäst före datum

FÖRVARING
Förvaras torrt, svalt och väl försluten.

Registrerad hos Jordbruksverket.
Tävlingskarens för häst: 96 tim.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: Vimital Joint Rebuild 4000
Lagerstatus: I lager

Omdöme

Lämna ett omdöme

GYrFdx
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om